Sider

fredag 6. mai 2011

Sååå.. eh .. Hva synes dere om russefeiringa da?

Hei alle dere søte eller barske, små eller store, og norsk-elskende lesere! Norskleksen til i dag var å teipe en samtale og så transkribere (skrive ned) denne, så i dag har vi analysert hverandres samtaler. Jeg har skrevet en analyse av samtalen Erlend tok opp.

UTDRAG AV SAMTALEN:

Karl: Sååå.. eh .. Hva synes dere om russefeiringa da?

Karl Henrik: Det var en jente som ble voldtatt på Tryvann da.

Karl: Tre faktisk…

Karl Henrik: Jaaaa et og et halvt minutt igjen, vi må finne på noe mer å snakke om. Nå blir det grand finale.

Erlend: Dette blir en veldig falsk samtale egentlig.

Karl Henrik: Nei nei, dette er den mest genuine samtalen jeg har hatt noen gang.

Haroun: Okei se her, når vi snakker sånn her blir det uansett til en samtale, akkurat nå snakker vi akkurat om at dette er en samtale.

Erlend: Ja men dette blir den meste randome samtalen jeg noen gang har sett, bare masse rare temaer satt sammen til en samtale.


ANALYSE:

Denne samtalen foregår mellom Karl Henrik, Erlend, Karl, Haroun, og Mats. Det er tydelig at det er venner som sitter og snakker sammen. De snakker om at Erlend og Haroun tar opp samtalen samtidig, om russefeiring, og så tilbake til opptaket. Det er mye småsnakk, og det virker som om de - kanskje - vrir hjernene for å finne på noe interessant å si, som kan fylle opptaket. Karl og Erlend styrer samtalen, mens Karl prøver å få samtalen inn på nye veier, fortsetter Erlend med å ta samtalen tilbake rundt opptaket. Samtalen har litt mye fokus på opptaket, og den blir derfor litt overfladisk.



- Eva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar