Sider

onsdag 27. oktober 2010

Varmt innslag i en kjølig, forblåst, våt hverdag.

Hei, dere!
Høsten har virkelig slått til for fullt nå. Regnet bøtter ned, vinden pisker i ansiktet, termometeret koser seg på grensen mellom varme- og kuldegrader, og nesa mi har pådratt seg en konstant, lite attraktiv rødfarge. Tross dette er jeg fylt til randen med godt humør - noe minoriteten av andre er - og nyter ventetiden frem til vinteren kommer, når kvikksølvet i termoteret bestemmer seg for å synke langt ned og bli der. Grått vær er nydelig! Tåken som danner et tykt teppe over Skuidalen gir alt et mystisk preg som oser innekos. Hele jorda skriker "kopp med kakao i sofaen", og jeg adlyder gladelig.


Når jeg kjeder meg har jeg en lei tendens til å vandre til kjøleskapet på jakt etter noe å konsumere; melk, yoghurt, appelsinjuice, frukt eller annen snaks. I denne kalde tiden har kjøleskapsvandringen blitt høyfrekvent repetert, og i dag kjørte jeg på med en liten høstgodbit; epler med kanel, honning, rosiner og havregryn, og jeg vil gjerne spre denne herlige retten til hele verden!


Ingredienser
- Epler
- Havregryn
- Honning
- Kanel
- Rosiner

Sett ovnen på 150 grader aller først. Del så eplene i to og fjern kjernehuset. Legg de halve eplene på aluminiumsfolie, eller i en ildfast form, på en stekeplate. Ha havregryn, honning, rosiner og til slutt kanel, på eplene. Deretter setter du stekeplaten i ovnen og lar dem stå der i 15 minutter, eller så lenge du ønsker utifra hvor myke du vil ha eplene. Jeg garanterer god stemning når lukten av kanel og epler strømmer ut av ovnen! Eplene spises varme, og gjerne med kakao til og en god sofa. Bon appétit!

Jeg fikk denne høstperlen servert hos en venninne i forrige uke. Tusen takk til henne! 

- Merete 

4 kommentarer:

  1. mm, det så godt ut! må prøves :-)
    Eva

    SvarSlett
  2. Denne retten har du helt glemt å dele med resten av familien :-) Men jeg regner med at vi får sjansen i løpet av høsten?

    SvarSlett
  3. Mmmm - jeg er enig med Eva - beklager sen tilbakemelding her, men dette er alldeles supert! Både retten og bruk av bloggen. Oppskriften er kopiert og skal testes ut i helga ;)

    SvarSlett
  4. Og så kult med bilder! Jippi!

    SvarSlett